Tarief en vergoeding (bekken)oefentherapie

 

Klik hier voor een overzicht van vergoedingen per pakket voor oefentherapie Mensendieck-Cesar in 2024.

  • Onder 18 jaar. Voor kinderen en jongeren geldt vergoeding vanuit de basisverzekering, tot maximaal 18 behandelingen per aandoening, per kalenderjaar. In veel gevallen is dit ruim voldoende voor behandeling bij Oefentherapie Mensendieck! Het eigen risico is hierop niet van toepassing.
  • Vanaf 18 jaar. Voor volwassenen geldt vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Wij raden u aan altijd bij uw eigen zorgverzekeraar te informeren naar het aantal vergoede behandelingen van uw eigen pakket, zie ‘beweegzorg’ of fysio- en oefentherapie in uw polisvoorwaarden.

  • Chronische indicatie. Bepaalde aandoeningen komen voor op een chronische lijst die door de overheid is samengesteld. Het gaat om medisch noodzakelijke behandelingen. De diagnose en afgifte van een chronische indicatie, dient bepaald te zijn door de specialist. De eerste 20 behandelingen komen voor rekening van de aanvullende verzekering of (als deze niet voldoende is) uzelf. Vanaf de 21 behandeling zullen de kosten vergoed worden uit de basisverzekering. Het eigen risico is hierop wel van toepassing.

Bent u niet (voldoende) aanvullend verzekerd dan gelden onderstaande tarieven in 2024:

Screening, intake en onderzoek € 58,00
Zitting algemene oefentherapie€ 41,00
Zitting bekkenoefentherapie € 51,00
Oefentherapie aan huis€ 55,00
Bekkenoefentherapie aan huis€ 64,00
Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek (op medische indicatie)€ 70,00
Verzuimtarief 75% van Tarief
Telefonisch oefentherapeutisch consult € 16,50